Cikiblog

Az új elnök cikizése és egyéb piszokságok

Friss topikok

Címkék

Archívum

A rossz tanuló felel

2012.04.19. 16:13 Matolcsygyuri

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

- Készült? - kérdezi Barrosó.
- Készültem. - mondja Viktor
Ó igen, hogyne készült volna. A halálraítélt is elkészül: felveszi az utolsó kenetet, és lenyíratja a haját.

- Hát akkor írja.

A rossz tanuló a tábla felé fordul.

- A 2011-es költségvetési hiány egyszeri tételek nélkül.
És a rossz tanuló engedelmesen írni kezdi és mondja utána a számokat. Írja, írja, mint Ágnes asszony, tudja, miről van szó, látja a tételt "éppen úgy, mint akkor éjjel", mikor elaludt mellette, és fogalma se volt róla, mit jelent az egész. Igen, ez az, homályosan sejti, valami másodfokú egyenlet - de hogy mi lesz ebből.

Szép lassan és kaligrafikusan ír. A négyesnek a szárát vastagítja - a vonalból, ami törtet jelent, gondosan letörül egy darabot, ehhez külön elmegy az ablakig a spongyáért. Időt nyer ezzel. Hátha csöngetnek addig. Vagy valami lesz. Úgyse sokáig szerepel ő itten a dobogón. Ezt még felírja, az egyenlőségjelet is szép lassan felrakja - igen, ezt még úgy csinálja, mint más, felsőbb lények, mint egy jó tanuló. Felírja még "a strukturális deficit egyelő".  A költségvetésihiánythabeszorrzuk... nemis hanem elosztjuk a GDP négyzetével plusz mínusz 7% a gyökalatt...
 
Közben szép lassan ír - még mindig nem írta le. Hozzá nem értő ember, aki ezt a jelenetet figyeli, azt hiszi, valami jó tanuló felel. De a szakértő tudja már, mit jelent az, mikor valaki ilyen határtalan gonddal rajzolja a kettes farkincáját. Halálos csend körös-körül. A Bizottság nem mozdul. Most beszélni kell.
- A költségvtési deficit egyszeri tételek és IMF hitel nélkül... - kezdi értelmesen és összehúzott szemmel, és mélységes figyelemmel nézi a táblát.

- A költségvtési deficit IMF és egyszeri tételek nélkül egyenlő .. - ismétli olyan ember modorában, aki nem azért ismétli a szót, mintha nem tudná, mit akar mondani, hanem inkább azért, mert rengeteg mondanivalója közül a leghelyesebbet, a legfrappánsabbat, a legtökéletesebbet válogatja és mérlegeli.
De Merkel és Barrosó, már tudja, mit jelent ez.
- Készült? - mondja keményen és szárazon.
- Elnök úr kérem, én készültem.

 

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kelnok.blog.hu/api/trackback/id/tr64461318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bekaphattyuk · http://bekaphattyuk.blog.hu 2012.04.19. 16:29:13

Szerintem okésan van megírva, bár mintha már láttam volna hasonlót, csak az egyértelmű (egysíkú) propagandából van már elegem. :)

Matolcsygyuri 2012.04.19. 16:36:29

@bekaphattyuk: Csak a kúrmánypropagandát próbálom kompenzálni... 8)

tisztakéz · http://netes.8x.hu/ 2012.04.19. 20:14:36

sajnos nekünk kell lenyelni a békát!!!
süti beállítások módosítása